susanna, 26 april

Good morning!

Idag ska jag och vicy iväg på bytardag! Det är ungefär det top 3 roligaste man kan ägna sin lördag åt, jag svär. Det brukar anordnas av kyrkor eller annat, men det går i alla fall ut på att föräldrar vars barns kläder har blivit för små skänker kläderna till de som  anordnar bytardagen och alla som skänker till bytardagen får ett nummer som alla kläderna märks med. Sedan storleksordnas kläderna och läggs ut på bord i nån lokal dit alla föräldrar som fattat tjusningen med detta , vilket är många numera, går för att fynda katvig-dressar för 10 spänn, eller nike skor för 15, eller varför inte en oshkosh-klänning för en femma?

Men jag och vicy är ju inga amatörer. Nej nej. Vi har en supertät taktik. Först och främst dumpar vi själva bärarna till kläderna nån annan stans - barnen alltså. Sen har vi med oss ikea-plastbagar, två var, och är där en halvtimme innan de öppnar för att få en garanterad plats i kön (när de öppnar ser det väldigt myckt ut som ni vet det där vänner avsnittet när monica phoebe och rachel ska köpa en bröllopsklänning på 50%-rean) När vi är inne i själva byggnaden särar vi på oss (soundtrack: james bond sountrack) en springer till agnes avdelning och en springer till alice. Först tar man ställningen med klänningarna, där de verkliga fynden görs. Råkar man skymta något randigt as in polarn och oyret är våran regel att man tar det för det brukar alltid vara prisvärt för vicy att sälja vidare och tjäna en tvåhundra på't.  Efter en två timmar eller nåt så skickar man ett sms och samlas för den stora genomgången av kläder man valt i ett ganska lugnt utrymme bakom som vi hittat.
Sedan tar vi en sista runda, kanske dragkamp om nån polarn och pyret-mössa innan vi beger oss mot kassan. Brukar väl bli uppemot en 7-800 kanske.

Önska mig lycka till!

S.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0